Home » Praktische Info

Praktische Info

Voor wie?

Elke jongere vanaf de leeftijd van 6 jaar en/of eerste leerjaar is van harte welkom in onze Chirogroep. In het zesde middelbaar maak je de overgang van lid naar leiding. Wil je graag wat meer lezen over onze jeugdbeweging, of wil je ervan overtuigd worden dat Chiro Massenhoven iets voor jou of je kind is? Bekijk dan zeker het hoofdstuk Wie is wie? of neem contact op met onze groepsleiding of onze Volwassen Begeleider (vb@chiromassenhoven.be).

Wanneer?

Drie tot vier keer per maand spreken we op zondagnamiddag af op de Chiro. In de periode van het zomeruur spelen we van 14.00 u tot 17.00 u, wanneer het winteruur geldt, is het Chiro van 13.30 u tot 16.30 u.
Bij bijzondere activiteiten en tijdens de examenperiode kunnen bepaalde afdelingen van deze tijdsindeling afwijken, we laten dit steeds op voorhand aan alle ouders weten.

Waar?

Kerkstraat 100
2240 Massenhoven

Onze lokalen bevinden zich vlak naast het kerkhof van Massenhoven.
Omdat we onze leden graag met de fiets zien komen, hebben we op het terrein zelf een fietsenstalling. Wie van verder komt, kan met de auto op de parkeerplaatsen naast de Chiro terecht.

Financieel

Elk jaar vragen wij aan al onze leden een bedrag van € 30, het inschrijvingsgeld. Dat geld gebruiken wij om elk lid van een authentieke Chiroverzekering te verzorgen, onderhoud van het lokaal en om het hele jaar door geweldige activiteiten te organiseren.
Ook wie zich pas in de loop van het jaar inschrijft, betaalt het volledige bedrag. Wij kunnen namelijk niet om onze vaste kost aan administratie en verzekering heen.

Uniform

Om verschillende redenen verwachten wij dat elk lid tijdens de Chirozondag in uniform opdaagt. Klik hier voor meer info over onze Chiro-outfit.

Bivak

Chiro Massenhoven gaat jaarlijks met alle leden op kamp, gewoonlijk van 1 tot 10 juli of van 2 tot 11 juli, meer info? Klik hier.

Communicatie

Onze communicatie verloopt hoofdzakelijk via mails en brieven. Drie keer per jaar brengen we ook ons “Chimake” uit. In dit tijdschrift vind je de belangrijkste informatie en een greep uit de leukste belevenissen van het Chirojaar.
Zit je met een vraag of opmerking? Aarzel niet en contacteer ons telefonisch of via mail.