Home » Lokaal

Lokaal

In de jaren tachtig besloot Chiro Massenhoven om een kanjer van een gebouw neer te zetten (lees: in elkaar te timmeren). In die tijd een moderne accommodatie uit hout, tegenwoordig een ouderwetse hut die stilaan richting verval neigt. Nochtans is er geen reden tot paniek wanneer uw zoon of dochter op zondag komt ravotten; het Chiro-gebouw zal de eerste jaren nog niet spontaan ineenstorten. Wel steken mankementen de kop op en zijn de lokalen, ondanks onze grondige poetsbeurten, amper nog proper te krijgen. Daarom verlangen wij ten zeerste naar nieuwe en stevigere lokalen om zo onze leden van de nodige veiligheid en hygiëne te voorzien.

Uiteraard is het neerzetten van een gebouw niet zo een evidente zaak. Zo is bijvoorbeeld de grond niet onze eigendom. Gelukkig kunnen we rekenen op de hulp van onder andere de gemeente. Verder zijn we volop bezig met het oprichten van een vzw zodat er niemand persoonlijk aansprakelijk kan gesteld worden tijdens evenementen die Chiro Massenhoven organiseert. Daarnaast hebben we Bart Bergen, een geëngageerde ouder die ons graag een handje helpt bij het waarmaken van onze ambitieuze plannen. Ten slotte mogen we het financiële aspect niet uit het oog verliezen. We doen ons best evenementen te organiseren om zo geld binnen te rijven en we hebben dan ook al flink wat bijeen gespaard. Maar onze spaarpot zit nog lang niet vol en onze rijf staat niet stil. Pas als al deze elementen in orde zijn, kunnen we beginnen met concrete plannen.

Als we de tijd en het geld hadden, zou er al lang een nieuw Chirocomplex gestaan hebben. Omdat we in eerste instantie uw kinderen de tijd van hun leven willen bezorgen en er daarnaast allerlei evenementen op de planning staan, komen onze bouwplannen vaak als laatste aan bod. Daarom is alle hulp welkom bij het realiseren van onze droom. Hebt u ervaring met bouwen, of zou u graag een steentje bijdragen aan dit project? Contacteer ons gerust!

Wij kijken alvast uit naar dit nieuwe avontuur.